IPA/COWAP -konferenssi

09.10.2015

Helsingin Psykoterapiayhdistys järjesti yhteistyössä Suomen Psykoanalyyttisen Yhdistyksen kanssa elokuussa 14.-15.8.2015 IPA/COWAP konferenssin CROSSING BORDERS – rajojen ylityksiä. Kaksi aiemmin Suomessa pidettyä IPA COWAP konferenssia käsittelivät insestiä ja pedofiliaa (2009) ja Medea-naisellista tuhoavuutta (2012).

Konferenssin ensimmäisenä päivänä puhui IPA COWAPin perustajajäsen Joan Raphael-Leff. Hänen aiheensa käsittelivät sukupuolta ja lisääntymistä. Hän on kirjoittanut muun muassa teoksen The Dark Side of the Womb.

Toisen konferenssipäivän alustajaksi oli kutsuttu  Andrea Celenza, joka puhui rajojen ylityksistä hoitotilanteessa. Hän on kirjoittanut aiheesta muun muassa teoksen   Sexual Boundary Violations: Therapeutic, Supervisory and Academic Contexts.  Suomalaisina alustajina esiintyivät Pirkko Niemelä, joka puhui Lapsettomuus omana valintanani, Barbara Mattson, jonka aihe käsitteli Suomalaisia sotalapsia  ja Anna-Maija Achtén aihe oli Tahaton lapsettomuus . Kiinnostavat teemat innoittivat 70 aiheesta kiinnostunutta psykoterapeuttia ja psykoanalyyttikkoa ympäri Suomen Helsingin Tieteiden talollle konferenssiin.

Ensimmäisen konferenssipäivän päätteeksi juhlistettiin  Esa Roosin toimittamaa Medea- Myth and Unconscious Fantasy- kirjaa ( Karnac Books), mihin on koottu edellisen kerran 2012 Helsingissä järjestetyn IPA COWAP konferenssin alustukset. Konferenssin yhteydessä osallistujille näytettiin kaksi elokuvaa: Augustine ( ohjaus Alice Winocour 2012 )  ja  Halima´s path ( ohjaus Arsen Ostojic 2012 ).

Konferenssin järjestelytoimikuntaan kuuluivat: Elina Reenkola, Anna Lilja, Auli Rihkanen-Suihko, Anneli Larmo, Anna-Liisa Roinisto-Dumell ja Arja Huttunen.

ER_JRL.jpg

Elina Reenkola ja Joan Raphael-Leff

JRL_BM.jpg

Joan Raphael-Leff ja Barbara Mattson

AC.jpg

Andrea Celenza

ER_PN.jpg

Elina Reenkola ja Pirkko Niemelä

AMA.jpg

Anna-Maija Achtè

ARS.jpg

Auli Rihkanen-Suihko

JT.jpg

Järjestelytoimikunta:  Arja Huttunen, Auli Rihkanen-Suihko, Elina Reenkola, Anna Lilja,
Anneli Larmo ja Anna-Liisa Roinisto-Dumell

18.06.2017Kouluttajakoulutus 2018
11.06.2017Psykoanalyyttinen Psykoterapia -lehden uusi numero ilmestynyt
10.09.2016Jäsenyys ja jäsenmaksut
03.03.2016Uusi kirja
18.10.2015Kevään 2016 koulutuskalenteri on ilmestynyt!
09.10.2015IPA/COWAP -konferenssi
24.05.2015Syksyn 2015 koulutuskalenteri on julkaistu
30.03.2015IPA/COWAP Conference (English version)
15.01.2015Kevään koulutuskalenteri on ilmestynyt!
10.12.2014Puhelinneuvonta

Siirry arkistoon »