Helsingin Psykoterapiayhdistys ry on psykoanalyyttisten psykoterapeuttien jäsen- ja koulutusyhteisö. Yhdistyksen jäsenet ovat Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) hyväksymiä, rekisteröimiä ja valvomia erityistason, ylemmän erityistason ja vaativan erityistason psykoterapeutteja.

Yhdistyksen jäsenet toimivat psykoterapeutteina pääkaupunkiseudun lisäksi myös muualla Suomessa (katso psykoterapeuttiluettelo).
Osa jäsenistä antaa myös potilastyön työnohjausta. Lisäksi kouluttajajäsenet opettavat ja toimivat kouluttajina.

Helsingin Psykoterapiayhdistys ry on EFPP:n (European Federation for psychoanalytic Psychotherapy in Public Sector) jäsenyhdistys.

Helsingin Psykoterapiayhdistys ry:n säännöt.

Feminine Symposium (26.05.2020)
FEMININE SYMPOSIUM Symposium on siirretty ensi vuodelle. Tarkemmat tiedot tulevat ensi keväänä Liitteenä alustava ohjelma.

11.06.2019  Psykoanalyyttinen Psykoterapia -lehden uusi numero ilmestynyt!
23.05.2019  Jessica Benjaminin koulutuksen peruuntuminen
11.11.2018  Vesa Manniselta uusi kirja